Verkoopproces De Zoomers

De verkoop van De Zoomers start op dinsdag 31 maart 2020 en vanaf woensdag 1 april 12.00 uur kan jij je inschrijven op jouw favoriete woning(en).

We starten met een Pre-sale periode van circa 6 weken waarin de gesprekken plaatsvinden met NEXTHome en waarbij je – indien gewenst- een woning kan reserveren. Hierna volgt de start verkoop waarbij je, indien je geen woning hebt gereserveerd, kan inschrijven op de woningen die nog niet gereserveerd zijn. Na de 2 weken inschrijfperiode volgen daarna de gesprekken bij NEXTHome en één van de makelaars.

Wij starten onze Pre-sale normaliter altijd met een gezellig en drukbezocht Pre-sale Event. Op dat Event leer je de teamleden kennen en kun je ook voor het eerst de afspraken voor de Kennismakingsgesprekken waarin je een woning kunt reserveren – als je dat wilt.In Nederland is de situatie momenteel verre van normaal vanwege het Coronavirus. Blauwhoed en VORM volgen uiteraard de aanbevelingen en dus organiseren we geen PreSale Event voor De Zoomers. Ook de Kennismakingsgesprekken worden online gevoerd. Wij communiceren zoveel mogelijk in Microsoft Teams.

Inschrijven

Om het inschrijven te starten, vul je op de interesse pagina het interesse formulier in. Je ontvangt dan een unieke inschrijflink per e-mail. Zodra je hierop klikt kan niemand meekijken. Er wordt namelijk gewerkt met een beveiligde verbinding, net als bij online bankieren. Voordat je aan de slag gaat, krijg je van ons een e-mail waarmee we nogmaals checken of we het juiste e-mail adres hebben, hierin staat een link waarmee jij de persoonlijke inschrijfapplicatie kunt benaderen.

In deze persoonlijke inschrijfapplicatie vul je jouw gegevens in door de verschillende stappen te volgen. Heb je alle gegevens naar wens ingevuld? Klik dan op ‘Verzenden’. Je inschrijving wordt dan naar ons verstuurd en definitief opgeslagen.

Geen e-mail ontvangen? Kijk dan of deze in je spamfolder is terecht gekomen. Heb je hem hier ook niet ontvangen, stuur dan een e-mail naar verkoop@blauwhoed.nl. Wij zorgen ervoor dat de inschrijflink dat zo spoedig mogelijk jouw kant op komt.

Zelf invloed hebben

Door middel van de Pre-sale heb je als koper zelf invloed op de toewijzing. Bij een loting wijs je blind toe. Een enorm nadeel is dan dat je aan mensen toewijst waarvan je niet weet wie wel echt graag in je plan willen wonen en die het huis wellicht helemaal niet kunnen of qua maandlast wíllen betalen, terwijl mensen die er wel dolgraag willen wonen ‘toevallig’ aan de zijlijn staan.

Wij vinden het belangrijk om te weten wie er het liefste in onze woningen wíl wonen en niet wie dit het beste kán. Wat haalbaar en betaalbaar voor je is bekijken wij namelijk samen met jou in ons Kennismakingsgesprek.

De tijdsvolgorde

Wij kijken naar de volgorde van binnenkomst van de inschrijfformulieren, per seconde. De afspraken voor de Kennismakingsgesprekken worden op deze volgorde ingepland. We voeren de Kennismakingsgesprekken voor De Zoomers met 3 teams uit. Er worden altijd meerdere gesprekken tegelijkertijd ingepland, er beginnen dus meerdere Kennismakingsgesprekken op hetzelfde tijdstip. Inzenders 1 t/m 3 worden dus als eerste uitgenodigd.

Dat doen we omdat de verkoopsnelheid van ons plan anders onder druk komt te staan

Maak tijd vrij en leer je team kennen!

Het is daarbij wel belangrijk om (als je zou willen reserveren) tijd vrij te maken in je agenda.  De online Kennismakingsgesprekken starten vrijdag 3 april vanaf 9.00u. Als de inzenders 1 t/m 3 alle drie kunnen vrijdag 3 april om 9.00u,  dan vormen zij dus de eerste gespreksronde. Kan nummer 3 pas op woensdag bij ons zijn en nummer 4 kan op vrijdag 9.00 uur wél, dan zit nummer 4 in de eerste gespreksronde. De tijdsvolgorde van inzending bepaalt dus alleen maar de volgorde waarin we gaan bellen om je uit te nodigen voor de Kennismakingsgesprekken, de ‘hoeveelste’ je bent die op gesprek gaat komen hangt dus compleet af van je eigen agenda.

Wat je in het Kennismakingsgesprek kunt doen lees je hieronder. Tijdens het Kennismakingsgesprek is ook de Projectontwikkelaar of de Kopersadviseur vanuit Blauwhoed en VORM Ontwikkeling ‘oproepbaar’. Zo heb je gelijk je eigen team om je heen. Een perfecte start!

De oriënteerfase

In aanloop naar 1 april kun je uiteraard al met vragen over De Zoomers terecht bij NEXTHome en de makelaars: Scheele Makelaardij uit Nieuwerkerk aan den IJssel of DE Makelaars uit Rotterdam. Wil je vooruitlopend op de 3de alvast weten wat wonen in De Zoomers financieel voor je betekent en meer weten over de voordelen van de Duurzaamheidshypotheek? Bel dan gerust 0186-745772 (NEXTHome) en wij plannen een oriëntatiegesprek in. Heb je vragen over het proces? Ook dan bel je NEXTHome.

Het Kennismakingsgesprek

In het Kennismakingsgesprek komen jouw persoonlijke woonwensen en motivatie aan de orde, zodat wij weten wie jij bent en hoe wij jouw woonwensen het beste kunnen vervullen. Aan de hand van een vooraf ingevuld formulier krijg je tijdens dit Kennismakingsgesprek ook te horen of een hypotheek (mits die nodig is) haalbaar is. Ook worden de te verwachten maandlasten besproken. Zo weten jij en wij of een hypotheek haalbaar (kun je een hypotheek verkrijgen voor het benodigde bedrag) en betaalbaar (vind jíj dat er een betaalbare maandlast ontstaat, waarbij ook het leven nog leuk blijft) is.

Tijdens het Kennismakingsgesprek heb je twee keuzes:

1. Je kunt een woning reserveren
Bij een positieve uitslag van haalbaar/betaalbaar kun je ervoor kiezen om een woning reserveren. Je kunt alleen maar een woning reserveren die op dat moment nog niet door iemand anders gereserveerd is. Reserveringen worden realtime bijgehouden in een appgroep.

Reserveren doe je door middel van het tekenen van de reserveringsovereenkomst tijdens het Kennismakingsgesprek. Bestudeer daarom de tekst in de reserveringsovereenkomst vooraf en overdenk goed in welke woningen je in ons plan zou willen wonen. Het komt gelukkig slechts zelden voor dat iemand echt maar in één bouwnummer in ons plan wil wonen. Juist omdat er meerdere gesprekken tegelijkertijd plaatsvinden en omdat we teleurstellingen zo veel mogelijk willen voorkomen is het dus verstandig om vooraf een voorkeurslijst aan te leggen. Uiteraard kun je ook tijdens het gesprek nieuwe of andere voorkeuren aangeven.

De reserveringsovereenkomst heeft dezelfde kracht als een koop/aanneemovereenkomst: je zúlt dus eigenaar van het huis van je keuze worden. Een reserveringsovereenkomst is echter éénzijdig bindend. Wij verplichten ons tot levering, jij bent niet verplicht tot afname. Dat laatste is namelijk juridisch onmogelijk. Daarom vragen wij in dit geval om een borg.

De borg

Die borg bedraagt € 3.500,-. Dit is een stevig bedrag, dat realiseren wij ons. Wij halen de woning echter direct van de markt voor je en er kunnen zich dus geen andere kandidaten meer aanmelden voor deze woning. Stel dus dat wij een Reserveringsovereenkomst zonder borg of met een veel lágere borg zouden aanbieden en iemand ziet ‘gemakkelijk’ van de Reservering af na toewijzing, dan zijn wij genoodzaakt compleet opnieuw met de werving te beginnen. Dit kost geld en schaadt uiteraard de voortgang van het proces voor álle kopers. De borg ontvang je uiteraard terug op het moment dat je de woning daadwerkelijk juridisch afneemt bij de notaris.

2. Je kunt je inschrijven als voorrangskandidaat
Wij maken het voor onze kopers mogelijk om voorrang bij de toewijzing te krijgen. Als je één iemand voorrang geeft betekent dit veelal dat je iemand anders iets ontzegt. Wij gaan daarom heel zorgvuldig met onze voorrangskopers om en willen wij hen vooraf leren kennen. Persoonlijke woonwensen en motivatie komen aan de orde, zodat wij weten wie jij bent, hoe wij jouw woonwensen het beste kunnen vervullen en wat jij een betaalbare maandlast vindt. Als de PreSale voorbij is, volgt het toewijzingsmoment. Wij wijzen toe op basis van maximale spreiding en zoveel mogelijk op eerste en tweede voorkeur. Indien er méér kopers dan woningen zijn, geeft dit een spanningsveld. Hoe gaan wij hier mee om? Als er zich meerdere kandidaten aanmelden voor één woning loten wij de kandidaten. Daarbij bepalen wij ook direct wie de eerste en tweede reserve is. Dat laten wij je uiteraard per ommegaande weten, wij hechten aan eerlijkheid, transparantie en duidelijkheid. Jij wilt zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent.

De tijdlijn

Wij houden je zo goed mogelijk op de hoogte tijdens de Pre-sale. Zijn alle woningen van je voorkeur al gereserveerd? Dan mag je hierover een bericht verwachten van NEXTHome. NEXTHome zal er alles aan doen zo spoedig mogelijk met je in gesprek te gaan, uiteraard wordt er hierbij ook mogelijk een beroep gedaan op jouw flexibiliteit. Als er meer kopers dan woningen zijn kunnen teleurstellingen uiteraard niet voorkomen worden. Hiervoor vragen wij je begrip.

Het woningaanbod

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je email adres in en ontvang alle nieuwe updates